Airconditioning

Airco installatie om voordelig te koelen en verwarmen

Een airconditioning of airco installatie in de vorm van een lucht-lucht warmtepomp is uitermate geschikt als koeling en verwarming van de woning. Airco installateur ATAIRCO plaatst airconditioning units van de merken TOSHIBA.

Wij verzorgen installaties voor particulieren, bedrijven, KMO, openbare aanbestedingen, schepen en binnenvaart schepen.

Om optimaal met energie om te gaan is het voornaam dat de airco installatie correct uitgevoerd wordt. Voor een professionele plaatsing doet u dan ook best een beroep op een installateur met ruim 20 jaar ervaring. Zo heeft u gegarandeerd jarenlang plezier van uw airconditioning installatie!

Inverter technologie

De inverter airconditioners passen het gebruikte vermogen aan aan de vraag. Hierdoor wordt het energieverbruik zoveel mogelijk beperkt. Een inverter airconditioner kan bovendien met hoge snelheid opstarten waardoor de gewenste temperatuur snel bereikt wordt.

 • Split airconditioning: 
  Een split airco systeem bestaat uit 1 airconditioning binnen- en 1 buitenunit verbonden aan elkaar. Dit type aircosystemen is het meest gangbare systeem en ideaal voor de koeling van één ruimte in een woning of bedrijfsgebouw. U herkent ze makkelijk als het vloer/wand of plafond model.
 • Multisplit airconditioning: 
  Een multi split airconditioningsysteem bestaat uit één buitenunit waaraan meerdere binnenunits kunnen verbonden en aangesloten worden. Dit heeft als voordeel dat er dus meerdere ruimtes kunnengekoeld worden met de mogelijkheid tot individuele schakeling. Zo kan u overdag de keuken of de woonkamer koelen en ’s nachts bijvoorbeeld de slaapkamer. Met dit type airconditioning systemen bespaart u bovendien meer ruimte dan wanneer u zou kiezen voor 2 afzonderlijke split airco’s.

Verwarmen met airconditioning? Het kan!

Airconditioning staat nog altijd synoniem voor verkoeling op zwoele zomerdagen. En met recht. Een airco is immers ontworpen om te koelen, toch? Vandaag niet meer. Of beter gezegd: niet alleen meer. Want wist u dat de huidige airconditioners vaak uitgevoerd zijn als warmtepomp? Daardoor combineren ze airconditioning met verwarming in één unit. En daardoor kunnen ze dus elke ruimte niet alleen koelen, maar kunt u ook snel en energiezuinig verwarmen met airconditioning. Met de juiste airco bent u dus altijd zeker van een aangename temperatuur in huis, en bespaart u bovendien stevig op uw energiefactuur! Een lucht/lucht warmtepompsysteem produceert twee tot vier keer meer energie dan vereist is om te functioneren.

Hoe werkt een airco met een lucht/lucht warmtepomp?

De werking van een warmtepomp is dezelfde als die van een koelkast, maar dan in omgekeerde richting. Een warmtepomp installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht via een warmtecollector. Een warmtepomp werkt dus voornamelijk op lucht, wat onbeperkt én gratis beschikbaar is. De nodige dosis stroom kan dan weer perfect opgewekt worden met de installatie van zonnepanelen.

Schematische tekening van een warmtepomp: 1 is de condensor, 2 de turbine (eventueel smoorventiel), 3 de verdamper, 4 is de compressor.

Verschillende types

Residentieel gamma

 • Wandmodel
 • Vloermodel
 • Cassettemodel
 • Kanaalmodel

Commercieel gamma

 • Wandmodel
 • Vloermodel
 • Cassettemodel
 • Kanaalmodel
 • Plafondmodel
 • VRF model

Lucht-water warmtepompsystemen

 • Warmtepompboiler
 • lucht-water warmtepomp

Voor meer info over alle modellen, kan U terecht op de website van Toshiba

Prijs airco

De actuele prijs van een airco installatie varieert naargelang het type toestel dat u laat installeren.

Andere merken op aanvraag te verkrijgen

© AT AIRCO (2024)